Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan HQ Services AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder og i sosiale medier. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt og i sosiale medier (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

HQ Services AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester på www.highquality.no. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Catch Media er HQ Services AS sin databehandler for nettstedet, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren hos Webhuset. Det er kun HQ Services AS, Catch Media og Webhuset som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom HQ Services AS og Catch Media regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. HQ Services AS bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Addthis" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

Påmeldinger gjennom nettsted

Gjennom nettstedet er det blant annet mulig å melde seg på kurs, arrangementer og PT-timer. Avhengig av behov rundt tjenesten vil opplysningene du sender inn deles med våre personlige trenere. I de tilfeller disse ikke er ansatt i HQ Services AS vil behandlingen av disse opplysningene være regulert gjennom en egen databehandleravtale med den enkelte PT. Ingen opplysninger du sender inn vil deles med andre parter.

Påmeldinger gjennom sosiale medier

Gjennom sosiale medier er det blant annet mulig å registrere seg for å motta kampanjetilbud. Avhengig av behov rundt tjenesten vil opplysningene du sender inn deles med våre personlige trenere. I de tilfeller disse ikke er ansatt i HQ Services AS vil behandlingen av disse opplysningene være regulert gjennom en egen databehandleravtale med den enkelte PT. Ingen opplysninger du sender inn vil deles med andre parter.

Kommentarer

Facebook benyttes til kommetarfunksjonalitet i nettstedet. Kommentarer du legger inn vil synliggjøres sammen med ditt navn og lenke til Facebook-profil. Opplysninger du legger inn via kommentarfeltet lagres ikke hos oss, men direkte hos Facebook.

Konkurranser

Ved deltakelse i konkurranser forbeholder vi oss retten til å offentliggjøre ditt navn om du vinner. Ingen annen informasjon blir offentliggjort uten ditt samtykke, og informasjonen blir ikke benyttet til andre formål eller delt med andre.

Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Publisert: 04.06.2018, Sist endret: 04.06.2018